Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bekescsaba.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Ugrás a tartalomhoz
Csabai élet

Agrár- és élelmiszergazdaság

Mokry Sámuel a Bács megyei Monostorszegen született, tanulmányait Újverbászon és Pozsonyban végezte, valamint Halléban teológiát hallgatott...
Mohácsy Mátyás Békéscsabai születésű (1881), elsőként édesapja révén ismerkedett meg a kertészkedés alapismereteivel...
A Csabai kolbász születésének története homályba vész, mivel nem egy gyártóhoz kötődik, hanem – tradicionális házi termék lévén – generációk alatt fejlődött ki...
A kisüsti pálinka egy olyan hungarikum, amely a törvényi szabályozás szerint csak Magyarországon termett gyümölcsből készülhet, ízesítő, és színfokozó anyagok nélkül...
A cigánka speciális békéscsabai disznóvágásos terméknek számít, amelynek nem ismerjük magyar elnevezését...
Stark Adolf 1834. december 28-án, a felvidéki Bártfán született, elemi iskoláit itt végezte, majd Miskolcra ment tanulni, de az 1848/49-es szabadságharc miatt tanulmányait nem tudta befejezni...