Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bekescsaba.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Ugrás a tartalomhoz
Agrár- és élelmiszergazdaság

Cigánka

Cigánka

A cingánka talán a legspeciálisabb csabai disznótoros étel. Nevét onnan kapta, hogy a 19. században a májat el nem fogyasztó csabai gazdák a kolduló cigányasszonyoknak (cigánka) adták. A cigánkának többféle receptje ismert, de a közös alap a kolbászhús, disznómáj és a receháj. Azt már a háza-családja válogatja, hogy kerül-e bele tojás, vagy rizzsel, esetleg áztatott zsemlével gazdagítják.

https://www.youtube.com/watch?v=lMEGFOSRfBE&list=PL7Wpnd5oWgLV2vbbCfbv0d8EHVgVrkPQm&index=30