HuDeEn
Ön a 3941534 látogatónk

Hírek

2017. január 23.
Megtartották a Városi Jótékonysági Bált
A Jókai Színház Vigadójában, január 21-én tartották a Békéscsabai Jótékonysági Bált. Hagyomány, hogy a rendezvény bevételét minden évben egy békéscsabai szervezetnek ajánlják fel. A tavalyi évben rekord összeg, mintegy 1 millió 800 ezer forint gyűlt össze. Ennek sikerén felbuzdulva idén nem egy, hanem két szervezet között oszlik el a felajánlásokból befolyt összeg.

A Nyíri Lajos Tánccsoport Egyesület bemutatójával kezdődött a jótékonysági estély. A bálnak ez alkalommal két kedvezményezettje is van: az Esély Pedagógiai Központ valamint a Békéscsabai Mentőalapítvány. 

– Akár a mentősök, akár az Esély Pedagógia Központ pedagógusai, nehéz sorsú, bajba került, hátrányos helyzetű emberekkel foglalkoznak. Tudjuk jól, hogy mindent megtesznek azért, hogy segítsenek, hogy kimutassák a segítőkészségüket, de mégis szükség van arra, hogy a pénzügyi forrásaik bővüljenek, hiszen évről-évre lehetnének fejlesztéseik, és ehhez a forrásaik sajnos nem elengedőek – fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.

Az Esély Pedagógiai Központban két óvodai csoport mellett általános, szakiskola, készségfejlesztő iskolai csoport és fejlesztő nevelés-oktatás működik. Jelenleg 250 tanulójuk van, az adomány egyik részéből, az intézményben végzett diákok számára, úgynevezett védőmunkahely megteremtését tervezik megvalósítani.

 – Egy olyan védőmunkahely alapjait szeretnénk lerakni, ahol a nálunk végzett fiataloknak van lehetőségük elhelyezkedni, és ahol a szakembereink tovább tudják segíteni őket abban, hogy a munkaerőpiacon el tudjanak helyezkedni. A bevétel másik részét pedig arra szeretné fordítani az alapítvány, hogy az iskolásaink, szakiskolásaink nyári táboroztatását megsegítse, ezzel is gondolva azokra a családokra, akik hátrányos szociális körülményeik miatt ezt nem tudják biztosítani a gyermekeiknek – tudtuk meg Szabó Éva intézményvezetőtől.

2016-ban a Békéscsabai mentőállomás 10 836 mentési feladatot végzett. A 2005-ben alakult Mentőszolgálat Alapítvány fő küldetése, hogy mentéstechnikai eszközökkel segítsék a Békéscsabai Mentőállomás ezzel együtt a megyei mentőmunka színvonalának emelését. 

– A befolyó összegből szintén mentéstechnikai eszközöket szeretnénk vásárolni, tervben van egy motoros váladékszívó berendezés vásárlása és különböző olyan dolgok, amelyek a mentőállomáson dolgozóknak a komfortérzetét tudjuk egy kicsit javítani – nyilatkozott Csendes Csaba, a Békéscsabai Mentőalapítvány kuratóriumi elnöke.

A bálon számos kulturális program volt. A kellemes hangulatról a Mediterrán Zenekar gondoskodott, az est meglepetésvendége pedig Pál Dénes volt. A jó hangulatú mulatság vasárnap hajnalig tartott, ahol tombolát is vásárolhatott a közönség, amelynek összege szintén a két szervezetet illeti majd.

Forrás: www.behir.hu

Gyémánt támogatók:

Szarvas Péter polgármester

Hanó Miklós alpolgármester

Állat-egészségügyi Labor Kft.

Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Csaba Metál Zrt.

Forgút Bt. Galéria Invest Kft.

Szőke és Társai Kft. 

Thermál-BER Kft.

 

Arany támogatók:

Kiss Tibor, alpolgármester 

Nagy Ferenc alpolgármester 

Dr. Ferenczi Attila tanácsnok 

Agro-Békés Kft. 

Alfa-Gép Kft. 

Békéscsabai Városfejlesztési Kft. 

Borbola László

Digbuild Kft.  

JUHÁSZ Társas Ügyvédi Iroda

Linamar Hungary Zrt. 

Marzek Kner Packaging Kft. 

„Meszlényi Autó” Kft. 

Univerzál Zrt. 


Ezüst támogató:

Autó-Körös Mobil Kft., Bíró Csaba,  Élésker Kft., FHB Bank Zrt, Medovarszki Farm,., Dr. Pap Tamás, Szántó Zsolt, Tóthné Svecz Valéria

 

Bronz támogató:

Alföldvíz Zrt., Dr. Bacsa Vendel, Békés Megyei Iparkamara, Foster Biztosítási Alkusz Kft., Interax Kft., Megarádió, Dr. Kulcsár László, Lukácsi László, Rakonczás Szilvia

További támogatók, tombola-felajánlások: Balogh Mária, Békéscsabai Jókai Színház, Békéscsabai Mentőalapítvány, Békéscsaba Megyei Jogú Város, Békés Megyei Kormányhivatal, Csaba Center Invest Kft., Csordás Gyula, Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Igor Furdik, Fekete Pál, Fülöp Csaba, ,Gulyás Miklós Tánciskola, KÉSZ, KÖVIÉP Kft.,   Miklós Attila, Orbán Albert, OTP Bank Nyrt., Dr. Pálmai Tamás, Príma ProtetikaKft., Tesco Global Zrt., Dr. Tóth Gábor, Trezor Liktor Zrt.Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes, Virág Éva,

Médiatámogatók: Békéscsabai Médiacentrum, azaz a Csabai Mérleg, a 7. (pont)TV, Behír hírportál, Mega Rádió, Rádió 1

Nagyon köszönjük a támogatásokat!

<
+ + + + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás