HuDeEn
Ön a 4238626 látogatónk

Hírek

2017. november 08.
Tájékoztatás lakossági fórumról.
Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, civil és gazdálkodó szerveket, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) módosítja a hatályos településrendezési eszközeit.

A módosítást az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) előírásai szerint hajtja végre.

A Kormányrendeletben meghatározott eljárás szabályszerűségének biztosítása érdekében a tervezett módosításokkal kapcsolatban a partnerségi egyeztetési eljárás keretén belül lakossági fórum (a továbbiakban: Fórum) megtartásával tájékoztatni kell a lakosságot.

A partnerségi egyeztetési eljárás szabályait az Önkormányzat a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 17/2017. (IV. 12.) önkormányzati rendeletben határozta meg.

A Fórum helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Mokos terme.

A Fórum időpontja: 2017. november 14. (kedd) 1000.

A javaslatokat, észrevételeket írásban előzetesen is meg lehet tenni, az erre a célra szerkesztett adatlapon, amelyet a hivatalos ügyfélfogadási időpontokban személyesen lehet átvenni Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Csoportjánál (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. középső, díszudvar). Az adatlapok leadásának határideje 2017. november 14. 1000.

A hatályos településrendezési eszközöket megalapozó munkarészek az alábbi helyeken és céllal készülnek, illetve módosulnak: 

  1. Az elkészült Településképi Arculati Kézikönyv véleményezése.
  2. A Településképi Rendelet véleményezése.
  3. A Helyi Építési Szabályzat módosítása.
  4. A Millenium utca és a Szabolcs utca közúti kapcsolati pontjának szabályozása.

 

 

                                                                                              VÁROSÉPÍTÉSZETI CSOPORT

Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás