HuDeEn
Ön a 3771873 látogatónk

Fejlesztési projektek

Munkácsy Mihály Múzeum turisztikai fejlesztése

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.jpg

Projekt címe: Munkácsy Mihály Múzeum turisztikai fejlesztése

Projekt célja:

A Munkácsy Mihály Múzeum központi egysége jelenleg két különálló épületben a Széchenyi u. 7. és a Széchenyi u. 9. sz. alatt funkcionál. A két épület különállósága már a kezdetektől problémákat okozott, ez a probléma most a két épület összekötésével megoldódik.

Az újonnan kialakított tér kiállító- és közösségi fogadótérként is hasznosítható lesz, ami a XXI. századi modern kor muzeulógiai követelményeinek is eleget tesz. A zárt fogadótér azt is biztosítja, hogy a jelenleg az udvaron, szabadtérben megtartott kisebb zenés rendezvények is belülre kerülhetnek. A múzeum előtti tér, amely jelenleg kerítéssel van elválasztva az utca frontjától, részlegesen kinyílik és az így kialakult térben és a környezet parkos kialakítása is lehetővé válik.

Az épületek között teljese szélességben történik beépítés a műemlék épület teljes hosszában. A bővítés padlószintjét a társasházhoz tartozó épületrész padlószintjéhez igazítják, a műemlék épület mélyebb alagsori szintjére belső rámpán át lehet majd lejutni. A múzeum belső akadálymentes közlekedése is megvalósul a szintek között a lépcsőház átalakításával és a lift áthelyezésével. A belső átalakítások során az alagsorban elbontásra kerül a fölösleges válaszfalak, melyekkel visszaállítható az eredeti állapot és nagyobb kiállító tér hozható létre. A bejárati fogadótérhez a jelenleginél nagyobb mellékhelyiség kerül kialakításra, a meglévő személyzeti mellékhelyiség kibővítésével, a szomszédos kiállító terek ajtajának áthelyezésével. Az új épületrész viszonylag nagy alapterületen létesül, így mindenképpen célszerű a létesítendő lapostető kihasználása is, ezért létesül egy belső lépcső, melyről fel lehet jutni ide. Ez a terület alkalmas lesz szabadtéri kiállítások megrendezésére is, illetve részben zöldterületként is működik. Az utcafronton a tervezett átalakítás részben megváltoztatja a főbejárat helyét, így a kerítés részleges bontásával át kell alakítani a jelenlegi előkertet. Ennek során nagyobb felületű burkolt előtér alakítható ki.

Pályázat: TOP-6.1.4-15-BC1-2016-00002

Kedvezményezett: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Megítélt összeg: 200.000.000,- HUF

Támogatás aránya: 100%

Projekt tervezett befejezése: 2019. február 27.


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás