Váltás a grafikus oldalra

Békéscsaba humán-erőforrás fejlesztési rendszere

A helyi képzési rendszer folyamatosan igazodik a XXI. század követelményeihez és a megtelepülő befektetők igényeihez. Békéscsabán 13 általános iskola és 11 középiskola található. A középiskolák közül 4 gimnázium, 7 intézményben pedig szakközépiskolai (műszaki, kereskedelmi, közgazdasági, faipari, gépészeti, számítástechnikai, művészeti) képzés folyik.

A városban két Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) került kialakításra, amelyek széles képzési spektrumot biztosítanak a diákok számára. 2007-ben került átadásra a Közép-békési TISZK központi képzőhelye, melyben a tanulók csúcstechnológiával felszerelt műhelyekben gyakorolhatják a tanult szakmát. A szakképzésben megjelenő modulrendszer lehetővé teszi, hogy a tanuló egy szakma megszerzése után a későbbiekben – a már teljesített moduloknak köszönhetően – viszonylag rövid idő alatt szerezhessen új részképesítést vagy szakmát a felnőttképzésben.


Szent István Egyetem Gazdasági Kara - Főiskolai képzési irányok

  • Pénzügyi és számviteli szak (vállalkozási)
  • Gazdálkodási és menedzsment szak (marketing, regionális gazdálkodás, üzleti információs rendszerek, vállalkozásés projektmenedzsment)
  • Andragógia szak (személyügyi szervező, művelődésszervező)
  • Műszaki menedzsment szak (informatika, logisztika)

Felsőfokú szakképzés: Intézményi kommunikátor szak, banki szakügyintéző szak

Nyelvi képzés, akkreditált nyelvvizsgaközpont

Tudásközpontok:

  1. Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézet www.rkk.hu/ati/ (településfejlesztési kutatások, fejlesztési stratégiák kidolgozása)
  2. Tessedik Sámuel Egyetemi Központ Szarvas www.tsf.hu (megújuló energiák hasznosítása kutatások) Rugalmas képzési rendszer Rugalmas képzési rendszer.