Váltás a grafikus oldalra

Hírek

2017. április 19.
Élhető és fenntartható városi környezet, hatékony energiagazdálkodás! Elkészült Békéscsaba Fenntartható Energia- és Klímaakcióterve
Sajtóközlemény

Békéscsaba Megyei Jogú Város az Európai Polgármesterek Szövetségéhez történő csatlakozásához elkészítette a település Fenntartható Energia- és Klímaakciótervét (SECAP), amely egyik alapvető feltétele, hogy a megyeszékhely önkéntesen 2030-ig legalább 40 %-kal mérsékli a város CO2-kibocsátás mennyiségét.

A dokumentum véglegesítéséhez elengedhetetlen, hogy bevonjuk a város lakosságát, a civil és szakmai szervezeteket, és ez alapján készüljön el a végleges Akcióterv. A tervben megfogalmazott cél az, hogy élhetőbbé és fenntarthatóvá tegyük a városi környezetet, csökkentsük a klímaváltozás hatásait, hatékonyabbá tegyük az energiagazdálkodást. A város honlapján (www.bekescsaba.hu) bárki megismerheti és véleményezheti a dokumentumban szereplő adatokat és a szén-dioxid-csökkenést eredményező intézkedéseket.

Észrevételeiket, ötleteiket, javaslataikat 2017. április 28-ig várjuk a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu e-mail címre.

A fenti témával kapcsolatban lakossági fórumot tartunk, amelynek időpontja: 2017. május 8. (hétfő) 17 óra, helyszín: Városháza Díszterme

icon"Békéscsaba SECAP_20170418_MUNKAKÖZI_PÉLDÁNY.pdf" (3383 KByte)

Add a Facebook-hoz